Over Wijnhuis Oranje

Wijnhuis Oranje is al meer dan 60 jaar een begrip in Schiedam. Bij ons kunt u terecht voor een zeer ruim assortiment wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Al deze wijnen worden door ons geselecteerd en direct vanaf de wijnboer geïmporteerd, waardoor ons assortiment bijzonder en uniek is in Nederland. Dit blijkt onder meer uit goede recensies van wijnjournalisten als Hubrecht Duijker en Harold Hamersma en in (internationale) vakbladen als: Perswijn, Proefschrift, de Guide Hachette, de Gambero Rosso, The Wine Advocate en de Gault Millau.

Als ultieme bekroning is Wijnhuis Oranje door wijnjournalist Harold Hamersma gekozen tot: “Wijnspeciaalzaak van het jaar 2010 met het beste assortiment van Nederland”. Harold Hamersma brengt jaarlijks de succesvolle Wijnalmanak uit met de beste wijnen onder de 5 euro. In 2010 verscheen voor het eerst ook een versie met de beste wijnen van 5 tot 10 euro. Hierin was extra aandacht voor gespecialiseerde importeurs van kwaliteitswijnen. In beide uitgaven komen circa 2100 wijnen uit de supermarkt, slijterij en wijnspeciaalzaak in aanmerking voor een eervolle vermelding. In de categorie wijnspeciaalzaak zijn liefst 67 wijnen afkomstig van Wijnhuis Oranje.

Na het succes van 2010, is Wijnhuis Oranje ook in 2011, 2012 en 2013 verkozen tot: "Wijnspeciaalzaak van het jaar met het beste assortiment van Nederland".

Niet alleen voor kwaliteitswijnen bent u bij ons aan het juiste adres. Ook als het gaat om het verzorgen van relatiegeschenken, kerstpakketten of een origineel cadeau heeft u bij ons een ruime keuze.

Wij zijn vooruitstrevend op het gebied van gedistilleerd waaronder grappa’s, malt whisky’s, rums en cognacs. Tevens hebben wij een exclusief assortiment (Vintage) Champagnes.

Wijnliefhebber

Grootgebracht met de geneugten van goede wijn en fijne etenswaren is het een feest om van een hobby een beroep te maken. Wijnhuis Oranje is dan ook al meer dan 60 jaar een vertrouwd adres voor liefhebbers van prachtige wijnen.

Importeur

Om de juiste wijnen naar Nederland te halen is het van belang grondig te selecteren. Elke wijn die wij voeren zal eerst een zwaar proeftraject moeten doorstaan alvorens te worden geselecteerd om in onze kelders te liggen. Importeren van wijn nemen wij zeer serieus.

Adviseur

Het onderhouden van relaties is voor zowel u als ons een belangrijke zaak. Wij adviseren u dan ook graag om gezamelijk een keuze te maken uit het rijke assortiment van wijn, gedistilleerd en geschenkartikelen.

Vinoloog

Uitstekend onderlegd in de wereld van wijn en eten kunnen wij als vinoloog u helpen de juiste combinaties te maken op dit gebied. Afgestemd op uw smaak en gerecht.

Rode wijn wordt in glas geschonken - Wijnhandel Oranje

Even geduld a.u.b.