SAVE THE DATE!

Winkelproeverij

Conterno Fantino


Zaterdag 26 mei bent u vanaf 13:00 uur van harte welkom bij onze bijzondere winkelproeverij met het wijnhuis Conterno Fantino. Onder leiding van de charmante Noemi Conterno, de dochter van Claudio Conterno, krijgt u de kans om de mooie klassiekers uit de streek, zoals Barolo, Dolcetto of Barbera te proeven. Daarnaast maken zij een fantastische chardonnay.
"Wat een wijn groot maakt, zijn niet zozeer de middelen die je gebruikt, maar de vaardigheid waarmee je ze gebruikt, vinden de slimme heren." 
Wie hun wijnen proeft, weet dat ze gelijk hebben.

De nebbiolodruif staat aan de basis van de grote reputatie van het wijngebied Piemonte, met barolo als vaandeldrager. Een van de zeer goede producenten van barolo is Conterno Fantino. Zij maken een prachtige nebbiolo langhe, een wijn voor mensen die niet zo lang willen wachten op het rijpen van een barolo of juist minder willen betalen voor een wijn met sterke overeenkomsten in geur en smaak. Het is in feite een soort tweede wijn die wordt gemaakt van dezelfde druiven maar op een iets andere wijze, waardoor een 'kleine' barolo ontstaat. 

    

 

           Noemi Conterno:

Even geduld a.u.b.