Voorverkoop
Großes Gewächs Riesling 2018

Houdt u ook zo van Riesling? Dan mag u deze exclusieve voorverkoop Großes Gewächs-wijnen van de schitterende jaargang 2018 niet missen! Ze zijn afkomstig van onze twee topdomeinen uit Duitsland: Clemens Busch uit de Mosel en Reichsrat von Buhl uit de Pfalz. Ieder met hun eigen signatuur, maar stuk voor stuk Rieslings van wereldniveau, van biologische wijnbouw en met indrukwekkende scores van de internationale wijnpers. Zo viel Clemens Busch recentelijk nog de eer ten deel dat zijn oogst 2018 werd uitgeroepen tot Kollektion des Jahres bij Falstaff.

U kunt uw favorieten nu vast reserveren, uitlevering volgt medio september. Wees er wel snel bij, want de wijnen zijn zeer gewild en beperkt beschikbaar.

Bestel online of in de winkel en profiteer t/m 4 juni van 10% voorverkoopkorting!


Falstaff Clemens Busch

Clemens Busch

Per doos van 6 flessen te bestellen. Inschrijven kan t/m 4 juni, uitlevering vindt vanaf september 2020 plaats.

GG-kwaliteit voor een Ortswein-prijs; een buitenkans!

Clemens Busch Mosel Vom Blauen Schiefer Riesling Trocken 2018
Clemens Busch Mosel Vom Blauen Schiefer Riesling Trocken 2018
 • Schitterende mini-GG Fahrlay
 • Prachtig koel, zuiver en precies

De Vom Blauen Schiefer is technisch gezien geen Grosses Gewächs, maar we waren zo onder de indruk van deze schitterende Riesling, dat we ’m niet níet konden aanbieden. Deze prachtwijn is gemaakt van druiven die nét niet voldeden aan de uiterst strenge kwaliteitseisen voor de GG Fahrlay. Daarom mogen we ‘m dus gerust een kleine Grosse Gewächs noemen. Fahrlay wordt gekenmerkt door blauwe leisteen. Typerend voor Busch’s Rieslings van dit harde bodemtype is  een verfijnd mineraal karakter met een prachtige koele ondertoon . Het bewaarpotentieel van deze mini-GG ontloopt dat van grote broer Fahrlay ook nauwelijks. Drink deze wijn vanaf zo’n 5-6 tot zo’n 12-15 jaar na de oogst. Kortom, GG-kwailiteit voor een Ortswein-prijs. Mis deze buitenkans niet!

10% korting
17,95 16,15 per fles

De meest delicate van Clemens’ GG’s

Clemens Busch Mosel Marienburg GG Riesling 2018
Clemens Busch Mosel Marienburg GG Riesling 2018
 • Verfijnde geur, gekonfijt citrusfruit en mooie spanning
 • Zowel jong als gerijpter te drinken

De druiven voor de Marienburg GG zijn afkomstig van relatief jonge stokken (zo’n dertig jaar oud), direct onder de burcht. Ze staan aangeplant op grond met grijze leisteen. De rieslingdruiven voor deze GG worden iets eerder dan normaal geoogst, om zoveel mogelijk frisheid te bewaren. Daarmee is de Marienburg GG de meest delicate en verfijnde in de reeks Großes Gewächs-wijnen.

10% korting
29,95 26,95 per fles

Kruidige, tropische stijl Riesling

Clemens Busch Mosel Marienburg GG Rothenpfad Riesling 2018
Clemens Busch Mosel Marienburg GG Rothenpfad Riesling 2018
 • Door rode leisteen getypeerd
 • Krachtig, rijk en zeer gastronomisch

Rothenpfad wordt op een oude wijnkaart van de Mosel al aangeduid als een van de beste delen van Marienburg. Het perceel beslaat ongeveer een hectare. De ruim zeventig jaar oude stokken staan aangeplant op een bodem met rode leisteen. Dit is vrij zeldzaam in de Mosel, maar je vindt deze grondsoort ook in beroemde wijngaarden als Ürziger Würzgarten en Erdener Prälat. Rode leisteen is rijk aan koper en ijzer en geeft krachtige, kruidige wijnen. Door z’n mineralige, geconcentreerde en gestructureerde karakter is de Rothenpfad bij uitstek een gastronomische wijn. Drink ‘m bij voorkeur tussen vier en twintig jaar na de oogst.

10% korting
32,45 29,20 per fles

Zeer intens en mineraal-complex

Clemens Busch Mosel Marienburg GG Fahrlay Riesling 2018
Clemens Busch Mosel Marienburg GG Fahrlay Riesling 2018
 • Van het enige perceel met blauwe leisteen
 • Met immens bewaarpotentieel

Fahrlay is een historisch perceel in de wijngaard Marienburg, een van de mooiste terroirs van de Mosel. Het is het enige stukje van de wijngaard waar de bodem overwegend uit blauwe leisteen bestaat. Deze is rotsachtig en hard, waardoor de wortels diep moeten graven om bij voedingsstoffen te komen. De Marienburg Fahrlay is dan ook een uiterst mineralige stijl Riesling. Drink deze zeer bewaar-fähige wijn vanaf een jaar of vier na de oogst.

10% korting
36,55 32,85 per fles

Uit het ‘Filetstück’ van de Marienburg

Clemens Busch Mosel Marienburg GG Falkenlay Riesling 2018
Clemens Busch Mosel Marienburg GG Falkenlay Riesling 2018
 • Complex, romig en rijk
 • Gekenmerkt door grijze leisteen

Het perceel Falkenlay ligt zeer beschut, uit de wind. Het wordt dan ook beschouwd als het ‘Filetstück’ – het beste stuk – van de Marienburg-wijngaard. De druiven kunnen er immers perfect rijpen. De bodem in Falkenlay bestaat voornamelijk uit grijze leisteen. Dit is misschien wel een van de mooiste wijnen van de Mosel. Puur, intens mineralig en complex, zowel vol spanning als rond en zacht. Met de jaren zal de wijn alleen maar meer complexiteit ontwikkelen op fles. Dit is iconische Riesling, van een even iconische wijnmaker.

10% korting
36,55 32,85 per fles

Exceptioneel mooie zoete Riesling

Clemens Busch Mosel Marienburg Spätlese Goldkapsel Riesling 2018
Clemens Busch Mosel Marienburg Spätlese Goldkapsel Riesling 2018
 • Misschien wel Busch’ beste 2018
 • Intens, puur en met duizelingwekkende lengte

De Spätlese Goldkapsel is een van de mooiste wijnen van Clemens Busch’ jaargang 2018. Dankzij de warme en droge omstandigheden was het een perfect jaar voor zoete wijnen. Deze is gemaakt van rijpe rieslingdruiven met 10% botrytis, oftewel edele rot. De (officieuze) aanduiding Goldkapsel geeft aan dat het een bijzonder mooie kwaliteit Spätlese betreft, die bijna naar een Auslese neigt. De wijn heeft een schitterende geur, met tonen van citrus en tropisch fruit, maar ook een hint van groene kruiden. In de smaak is de wijn intens, puur en honingachtig zoet, maar zonder een moment plakkerig te worden. Het tegenwicht van de frisse zuren geeft deze wijn de perfecte spanning en doordrinkbaarheid. De afdronk blijft eindeloos aanhouden, en met maar 7,5% alcohol is deze fles sneller leeg dan je lief is. Zeer aanbevolen!

10% korting
31,25 28,10 per fles

De jongste GG van Von Buhl

Reichsrat von Buhl Pfalz Kieselberg GG Riesling 2018
Reichsrat von Buhl Pfalz Kieselberg GG Riesling 2018
 • Van 10 jaar oude stokken
 • Intens fruitig, sappig en verfijnd

De Kieselberg ligt rondom Deidesheim en is de jongste Großes Gewächs van Reichsrat von Buhl. Om als GG geclassificeerd te worden, moesten de stokken namelijk eerst ten minste tien jaar oud worden. Inmiddels zijn de druivenstokken dusdanig diep geworteld, dat de druiven, ook volgens de strenge standaarden bij Von Buhl, GG-waardig zijn. De Kieselberg laat zich kenmerken door intens, geconcentreerd fruit, een vleugje kruidigheid en elegantie dankzij de frisse zuren.

10% korting
36,80 33,10 per fles

De meest Bourgondische van de GG’s

Reichsrat von Buhl Pfalz Freundstück GG Riesling 2018
Reichsrat von Buhl Pfalz Freundstück GG Riesling 2018
 • Een echte terroirwijn
 • Slechts in zeer kleine oplage gemaakt

De GG Freundstück wil nog wel eens in de schaduw staan van veel beroemdere naburige GG-wijngaarden Kirchenstück en Ungeheuer. Ten onrechte! Deze GG mag met z’n 3,4 hectaren klein zijn, het terroir is er van exact dezelfde grand cru-kwaliteit als dat van z’n befaamde buren. Von Buhl bezit 1,2 hectaren in de wijngaard en gebruikt alleen de allerbeste druiven voor de GG. Dit betekent dat er altijd maar weinig flessen beschikbaar zijn van deze prachtige Freundstück. Het is de meest Bourgondische van de Von Buhl-GG’s, met duidelijke gistinvloed en de nadruk meer op terroir- dan op druifexpressie.

10% korting
43,50 39,15 per fles

Een van de beroemdste wijngaarden van de Pfalz

Reichsrat von Buhl Pfalz Jesuitengarten GG Riesling 2018
Reichsrat von Buhl Pfalz Jesuitengarten GG Riesling 2018
 • Ingeklemd tussen topterroirs Pechstein en Kirchenstück
 • Krachtig, geconcentreerd en mineralig

Jesuitengarten maakte, zoals de naam al verraadt, ooit deel uit van het Jezuïetenklooster in Neustadt. In deze historische wijngaard wordt al eeuwenlang wijn gemaakt. De wijngaard ligt ingeklemd tussen Pechstein en Kirchenstück, en verenigt het beste van beide wijngaarden in zich. De bodem wordt getypeerd door basalt, de koele ligging zorgt voor frisse zuren. Kenmerkend voor de wijn zijn een florale neus, sappig steenfruit, mineraliteit en indrukwekkende lengte. Mooi bij licht-pittige, verfijnde Aziatische gerechten.

10% korting
51,50 46,35 per fles

Iconische Von-Buhl-wijn

Reichsrat von Buhl Pfalz Pechstein Forst GG Riesling 2018
Reichsrat von Buhl Pfalz Pechstein Forst GG Riesling 2018
 • Basalt in de bodem geeft onmiskenbare Pechstein-toets
 • Intens, complex, zilt en met een eindeloze afdronk

Pechstein behoort tot de allermooiste GG’s van Von Buhl. David Schildknecht, de Duitsland-specialist van Vinous, beoordeelde jaargang 2017 met een duizelingwekkende score van maar liefst 95 punten. De Pechstein-wijngaard wordt gekenmerkt door vulkanisch zwart gesteente (basalt) in de bodem, wat de wijnen altijd een herkenbare zilte, mineralige toets geeft. Tel daar het rijpe steenfruit, de compacte structuur en de eindeloze lengte bij op en je hebt een Riesling van ongekende kwaliteit, die ten minste vijftien jaar de kelder in kan. Zeer aanbevolen!

10% korting
51,50 46,35 per fles


*
*
*
*
*
 

De volgende verkoopcondities zijn van toepassing: (*)

 1. Prijzen zijn inclusief 21% BTW en gelden bij afname van een volle doos per soort (6 flessen).
 2. De prijzen zijn gebaseerd op de huidige BTW, accijns- en importheffingen.
 3. Wijzigingen in deze tarieven op het moment van import en aflevering kunnen aan u worden doorberekend.
 4. Uw bestelling is pas definitief na onze bevestiging van de beschikbare hoeveelheid én ontvangst van uw betaling.
 5. De voorverkoop Großes Gewächs Riesling 2018 wordt naar verwachting medio september uitgeleverd.

Reichsrat von Buhl

Even geduld a.u.b.